Alarmsystemen

Extra beveiliging nodig?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.

Auto stelen kan op afstand!

Autoleveranciers zitten met handen in het haar, AST heeft voor u de oplossing.

De nieuwste vorm van autodiefstal, waarbij voertuigen zonder sleutel door criminelen geopend en gestart kunnen worden, neemt hand over hand toe. Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) schat dat het in ons land nu nog om vele tientallen voertuigen gaat die zo ontvreemd worden, maar dat de aantallen snel in de honderden auto’s gaan lopen.

Wouter Verkerk van Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is dit nog maar het begin van de ellende. „De apparatuur is voor een bedrag van rond de 15.000 euro voor criminelen te koop en dat is een investering die zich snel terugbetaalt. We verwachten dan ook een hausse van dit soort diefstallen en dan moet je misschien wel aan honderden denken.” De VbV is op dit moment met diverse fabrikanten in gesprek, zoals Tesla dat momenteel erg populair is bij dit soort diefstallen. „Iedereen denkt mee en we hebben er wat druk op gezet door te dreigen het keurmerk van voertuigbeveiliging in te trekken als het probleem blijft bestaan.

Autofabrikanten en de VbV denken na over een oplossing. AST heeft de oplossing! Laat nu uw voertuig voorzien van een Alarm en het probleem is opgelost! Alarm klasse 2 al vanaf €499,- en uit te breiden naar klasse 3 tot en met voertuigvolgsysteem.

Informeer vandaag nog bij uw AST vestiging, voor u te laat bent!

Alarmsystemen

Elk jaar worden er zo’n 35000 voertuigen gestolen. En dan praten we niet eens meer over alleen maar dure auto’s. ook de middenklassers en goedkopere auto’s of oudere auto’s zijn een gewilde buit.
Maar wat kunt u doen om diefstal te voorkomen? AST adviseert om uw voertuig te beveiligen met een extra VbV-SCM goedgekeurd beveiligingssysteem. Dus ook wanneer uw auto al is uitgerust met een tandaard af-fabriek beveiligingssysteem. met een investering in een goedgekeurd systeem maakt u het dieen lastig en verkleint u het risico op diefstal aanzienlijk. Auto’s die voorzien zijn van de goedgekeurde systemen krijgen een oranje driehoekige sticker op de achterruit. Een herkenbaar teken in de strijd tegen diefstal.

AST is uw hiervoor de juiste partner, omdat wij een SCM / KIWA / TNO / VbV / RDW gecertificeerd en erkend installatiebedrijf zijn. Dat betekent dat AST gecertificeerd is voor de inbouw van, door verzekeraars goedgekeurde, alarm- & voertuigvolgsystemen en startonderbrekers. Maar welk systeem moet u kiezen: Er zijn verschillende klasse alarm die onder te verdelen zijn in 5 klasses:

Klasse 1: startonderbreker

Klasse alarm 1 bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening.

Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

Klasse 2/3: alarmsysteem

Klasse alarm 2 bestaat uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (hetzelfde als klasse 1), inbraakdetectie en alarmering (sirene).

Klasse alarm 3 heeft naast de beveiliging van klasse alarm 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening.

Klasse 4/5: voertuigvolgsysteem

Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingssensor of na een diefstalmelding van de eigenaar. Dit komt uit op de VOLGENDE klasse indeling:
SCM Klasse 1 + Voertuigvolgsysteem= klasse 4
SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 4
SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

De diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC’s). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie. Als er zaken worden gedaan met een niet gekeurde meldkamer kan er geen actie ondernomen worden door de politie. Tevens is het mogelijk om een eigen alarmdienst in te schakelen, dit kunt u zelf bepalen.

Wat kunt u nog meer doen om inbraak en diefstal te voorkomen?

• Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto. Want ‘niets erin, niets eruit!’.
• Let altijd op uw autosleutels. Laat ze buitenshuis nooit onbeheerd in uw jaszak zitten, bijvoorbeeld tijdens het sporten of in een restaurant.
• Parkeer uw auto op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verlichte plaats.
• Sluit uw auto –ook tijdens het rijden– altijd en overal goed af.
• Controleer altijd of uw auto daadwerkelijk op slot gaat wanneer u afsluit met uw afstandsbediening. Het signaal kan namelijk worden verstoord.
• Laat het kenteken in de ruiten graveren. De identiteit van uw auto is hierdoor moeilijker te vervalsen.