Fietsendragers

Fiets mee op vakantie?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.

Fietsendragers

Bij de aanschaf van een fietsendrager komt veel kijken. Er is keuze uit diverse soorten fietsendragers.
Het is belangrijk vooraf te bedenken welke fietsen, en hoeveel fietsen u wilt gaan vervoeren.

AST heeft diverse fietsendragers in het assortiment. Ga dus eens langs om u te laten informeren naar de mogelijkheden.
Tevens kunnen ze bij AST ook een trekhaak voor u monteren, mocht uw auto nog niet voorzien zijn.
AST adviseert u graag met de keuze van de juiste fietsendrager, zodat u probleemloos en veilig uw fietsen kunt vervoeren.

Fietsendrager op het dak

Het voordeel voor een fietsendrager op het dak is dat u geen trekhaak nodig bent. Of u heeft uw trekhaak al nodig voor het vervoeren van de caravan. Daarnaast wordt e fiets bevestigd met frameklemmen waardoor de fiets niet snel beschadigt.
Echter heeft u voor een fietsdrager op het dak wel dakdragers nodig om de fietsdrager op te bevestigen. Daarnaast moet je bij de meest fietsendragers op het dak wel het voorwiel loskoppelen. De fiets wordt dan met de voorvork bevestigd aan de fietsendrager. Ook is de fietsdrager voor op het dak niet geschikt voor zwaardere modellen zoals de elektrische fiets. Deze fietsdragers zijn veelal populair bij de wielrenners.

Fietsendrager op de achterklep

Net als bij de fietsdrager op het dak is hier ook geen trekhaak nodig voor het bevestigen van de fietsdrager. Het is een compacte manier van fietsvervoer, maar niet geschikt voor de zwaardere modellen zoals de elektrische fiets. Fietsendragers zijn niet universeel te gebruiken. Kom daarom langs bij AST om samen met de medewerkers te kijken of deze drager geschikt is voor uw auto.

Fietsendrager op de trekhaak

De meest gebruikte fietsendrager is de fietsdragers voor op de trekhaak. Dit is de meest praktische, en de fietsendrager die het meeste gewicht kan dragen. Hierdoor kan de fietsendrager de zwaardere fietsen , zoals elektrische of stadsfietsen dragen.
Daarnaast is het mogelijk om tot wel 4 fietsen te dragen op de trekhaak. Niet alle fietsendragers kunnen elektrische fietsen dragen, dus is het belangrijk voor de koop dit goed na te kijken. En doordat de elektrische fietsen vaak zwaarder zijn is het goede optie om gelijktijdig de oprijgoot aan te schaffen.