Cruise Control

Zonder moeite lange afstanden rijden?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.

Cruise Control

Cruise control zorgt ervoor dat uw auto op dezelfde snelheid wordt gehouden, zonder dat u gaspedaal hoeft te bedienen. Cruise control ontlast hiermee de chauffeur op lange stukken.
Een cruise control in uw auto, bus of camper heeft nog meer voordelen:
Minder snelheidsovertredingen: Doordat u steeds dezelfde snelheid houdt en niet wordt beïnvloed door het overige verkeer wat wel sneller rijdt.
Meer veiligheid: wanneer mensen met cruise control rijden maken zij minder onverwachte bewegingen. En daarmee rijden ze ook stabieler. Daarnaast is het rijden met cruise control veel comfortabeler, en daarmee ook stabieler.
Zuiniger rijden: Stabiel op een bepaalde snelheid rijden vermindert het brandstofverbruik. Dit kan 10% in het verbruik.
Comfort: Doordat de noodzaak het gaspedaal op een nauwkeurig hoogte te houden vervalt, zorgt dit voor een verhoogt rij comfort. Met een cruise control krijgt u een gelijkmatige en ontspannen rijstijl hierdoor komt u beter uitgerust aan op u eindbestemming.
Adaptive cruise control Adaptive cruise control is een intelligent rijhulpsysteem. Het systeem houdt de auto automatisch op een ingegeven snelheid, waarbij het systeem zich ook nog eens aanpast aan de voorganger. Het systeem past zich aan door automatisch te remmen en gas te geven. AST heeft verschillende cruise control systemen waar u uit kunt kiezen. Het verschil zit men name in de bediening. Zo zijn er cruise control systemen met drie voorkeuzetoetsen met zelf in te stellen snelheden.

cruise control

John Gold cruise control met CM3 bediening

Stuurkolombediening CM3. Fraai compact design. Bevat alle primaire cruise-functies. Past aan iedere stuurkolom. Past in ieder interieur. Deze stuurkolombediening is de vervanger van de vroeger zo populaire CM30. Alle primaire functies zijn in het pookje verwerkt. Er zijn geen zelf programmeerbare voorkeuzetoetsen! Wie het gemak van de voorkeuzetoetsen niet wil missen, kiest dus voor de CM4 of de CM5.

John Gold cruise control met CM4 bediening

Stuurkolombediening CM4. Fraai compact design Bevat alle primaire cruise-functies Past aan iedere stuurkolom Past in ieder interieur. Alle primaire functies zijn in het pookje verwerkt. Er zijn 2 programmeerbare voorkeuzetoetsen! Wie naar 3 voorkeuzetoetsen wil, kiest de CM5.

John Gold cruise control met CM5 bediening

Een intelligente cruise control, waarmee u alle functies vanaf de stuurkolom bedient is de CM5.
Zowel het inschakelen en uitschakelen, alsook het sneller of langzamer rijden, maar natuurlijk ook het inschakelen van de drie zelf te programmeren cruise-snelheden.
Bij het ontwikkelen is de bediening aanzienlijk vereenvoudigd, twee knoppen verdwenen en de functies blijven gelijk!