Motortuning

Wat meer pit onder de motorkap?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.
motortuning

Motortuning

Om je auto meer vermogen te zijn er verschillende mogelijkheden en onderdelen.
Motortuning houdt in dat je aanpassingen doet aan de motor van je auto, waardoor deze meer vermogen krijgt.
Op de weg voelt men de toename van vermogen en koppel over het totale toerentalbereik. De versnel-lingen verlopen in alle omstandigheden geleidelijk en harmonisch.
De motor reageert vlot en onmiddellijk op de beslissingen van de bestuurder, zonder schokken noch plotse vermogenssprongen. De wagen wordt dus een stuk sportiever dan voorheen en biedt evenveel of zelfs méér rijcomfort!

AST is gespecialiseerd in tuning van voertuigen en heeft verschillende soorten tuning.
Welke het beste bij u past en welk vermogen u erbij krijgt met het tunen kunnen ze bij AST haarfijn uitleggen. Zij geven u het beste advies wat te doen, en hebben veel ervaring met het tunen van auto’s en bussen. Kom langs en laat u professioneel adviseren over de mogelijkheden.

Chiptuning

Bij chiptuning worden de programma’s (software) geoptimaliseerd aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) dat motormanagement vormt.
Er wordt geen extern kastje geplaatst maar echte chiptuning toegepast. Chiptuning is uitsluitend door middel van softwarematige optimalisatie.

Alle parameters worden opnieuw ingesteld, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Er word dus met chiptuning een goede balans gevonden in het prestatie verloop van de motor op een gecontroleerde manier.Deze aanpassing is ook altijd naderhand terug te zetten naar origineel zonder sporen achter te laten.

Dit alles resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatie-verbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst bij chiptuning zo’n 5 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd.
Bij een onveranderde rijstijl is een brandstof verbruik vermindering realiseerbaar van 5 tot 8% omdat door chiptuning het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt sowieso levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

OBD tuning

OBD tuning is het herprogrammeren van het motorstuurprogramma via de diagnose-aansluiting.
Hiermee kunnen veel parameters in de sturing gewijzigd worden. En zijn zelfs de lastigste motoren goed aan te passen.

Wat zijn de voordelen van dit systeem?

1) Geen soldeerwerk in de ECU.
2) Gemakkelijk en snel te plaatsen.
3) Eenvoudig weer in de originele staat te brengen.
4) Door geen enkel diagnosesysteem op te sporen (fabrieksgarantie).