Trekhaken

Wilt u een trekhaak bestellen?

Bekijk hier de mogelijkheden

Trekhaken

AST biedt verschillende soorten trekhaken zodat u kunt kiezen welk het beste bij u past. Gebruikt u de haak intensief dan is een vaste trekhaak vaak de beste keuze. Wilt u de looks van de auto intact houden dan kunt u kiezen voor een wegdraaibare of een afneembare trekhaak. Deze biedt u de mogelijkheid de trekhaak te verbergen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Soorten trekhaken

trekhaak vast

Vaste trekhaak

Wilt u ten aller tijde uw trekhaak tot uw beschikking hebben? Dan is een vaste trekhaak de makkelijkste oplossing. Makkelijk in gebruik omdat deze in tegenstelling tot een afneembare trekhaak altijd tot uw beschikking is. De vaste trekhaak wordt veelal gekozen door automobilisten die de trekhaak regelmatig gebruiken of een goede oplossing willen voor de meest schappelijke prijs.

Soorten trekhaken

trekhaak afneembaar

Afneembare trekhaak

U wilt graag een trekhaak, maar tevens de looks van uw auto behouden? Of de kentekenplaat wordt gedekt door de vast trekhaak? Dan is de afneembare trekhaak een goede oplossing.
Aantal voordelen:
• Geen aantasting design op de achterzijde van de auto
• Geen kans op vlekken of blauwe plekken op de benen bij het in- of uitladen van spullen.
• Geen problemen met leesbaarheid nummerbord
• Kofferbak is makkelijker bereikbaar
• Geen problemen met parkeersensoren

trekhaak wegdraaibaar

Wegdraaibare trekhaak

Het nieuwste type trekhaak is de wegdraaibare trekhaak. Deze heeft dezelfde voordelen als de afneembare trekhaak. Bovendien hoeft u geen losse kogel in de kofferbak te leggen, omdat de kogel achter de bumper wegdraait! De Brink MX wegdraaibare trekhaak kan in dezelfde tijd gemonteerd worden als een vaste trekhaak! Dat betekent geen extra kosten.

Trekhaak

Draagoplossing hybride auto’s

Steeds meer mensen kiezen voor een kleine en milieuvriendelijke auto. Deze zijn zuinig en belasten het milieu minder dan andere auto’s. Het nadeel van deze auto’s is dat ze geen tot weinig gewicht mogen trekken. De meeste mensen die zo’n soort auto kopen zijn zich dat bewust. Maar wat als u van fietsen houdt en regelmatig de fietsen meeneemt achter op de fietsendrager? U trekt dan eigenlijk geen gewicht maar u hebt geen trekhaak om de fietsdrager te plaatsen.
Voor dit probleem is de RMC trekhaak ontwikkeld. Dit is een horizontaal afneembare trekhaak die geen objecten kan trekken maar wel een fietsendrager kan dragen. Het verschil zit hem in het feit dat bij het trekken van een caravan of trailer de trekhaak horizontaal wordt belast. Dit heeft invloed op de trekkracht van de auto terwijl bij het vervoeren van een fietsendrager de trekhaak verticaal wordt belast. Dit verreist weinig tot geen extra vermogen van de auto.